21 september 2024

We love food!

Eten, eten, eten - wij houden ervan. Welkom in de wereld van de foodies! Ben jij ook een foodie? Dan herken jij de dingen uit dit artikel so-wie-so!

Wat is een foodie

Een foodie - wat is dat precies? Wij definiëren het graag even voor jou want de term staat (nog) niet in de Van Dale, maar Wikipedia omschrijft een foodie als volgt: 'Een foodie is een persoon die een vurige of verfijnde interesse heeft in voedsel en die niet alleen eet omdat hij honger heeft, maar ook omdat hij gepassioneerd is door eten.' Food = life.

7 herkenbare dingen voor iedere foodie

Check of jij zelf ook een foodie bent. Herken jij meer dan de helft van deze dingen? dan zal jij  waarschijnlijk er ook wel eentje zijn .


1. Supermarkten zijn een walhalla voor jou

Voor de meeste mensen zijn supermarkten niets anders dan de plek waar je je wekelijkse boodschappen doet, zodat je dat klusje van je to-do lijst af kan strepen. En dat is voor ons in de dagelijkse gang van zaken ook wel zo. Maar eens we wat meer tijd hebben of op vakantie zijn, dan zijn supermarkten voor ons een uitje. Dwalen door een ruimte gevuld met eten, drinken en nieuwe producten. Wat wil een mens nog meer?

Supermarkten in een ander land, de lokale marktkraampjes en last but not least de foodhallen! Vaak nog groter, nog meer nieuwe/onbekende producten en nog meer redenen om alles uit te proberen. Vooral als je mag proeven!

2. Je denkt de hele dag aan eten

's Ochtends kan je niet wachten om aan de eerste maaltijd van de dag te beginnen. Wat gaat het worden? Havermout? Banaan, pudding? Scrambled egg? Waar heb je zin in en hoe kan je jouw ontbijtje zo lekker mogelijk maken?

Tijdens het ontbijt denk je al aan de lunch en tijdens de lunch denk je al na over het avondeten. En na het avondeten? Dan begin je alweer te fantaseren over het ontbijt van morgen.  

Onze dochter appt steevast doorheen de dag wel eens: 'Wat eten we vanavond?' Kwestie van haar smaakpapillen al wat aan te wakkeren

En als iemand vertelt over zijn vakantie kun je het ook niet laten even te vragen naar wat iemand allemaal gegeten heeft - wat er erg lekker was,...  

3. Je vindt het leuk om nieuwe producten/gerechten te proberen

Als je door de supermarkt loopt en een nieuw product spot kun je niet wachten het mee naar huis te nemen. De ideeën stromen door ons hoofd wat we met nieuwigheden zouden kunnen maken. Het liefst proberen we het meteen uit.  Staat er in een restaurant een woord dat we niet kennen op de menukaart? Let's Google!  Wat is het? Waar komt het vandaan? 

Nog leuker als de gerechten lokaal, biologisch of huisgemaakt zijn. Eten met een verhaal maakt het toch net even wat specialer. Dat vinden we bij Dimi's kipmobiel ook zo belangrijk. We kiezen voor de La Belle Flamande kippen, werken aan of liever eigenlijk tegen voedselverspilling, doen ons best om duurzaam om te springen met het verbruik van onze energiebronnen en kiezen voor huisgemaakte gerechten voor onze weekextra's.

4. Lichtelijke irritatie wanneer mensen dingen 'niet lusten'

Iedereen heeft wel dingen die hij niet lust. Wij - zelfs als foodies - ook. En daar is niets mis mee. Maar toch kunnen we onze wenkbrauwen eens fronsen als mensen dingen niet lusten zonder het geprobeerd te hebben: 'omdat het er raar uitziet...' of 'omdat het vreemd ruikt...'. 

'Ah toe, probeer het gewoon. Eén hapje. Als je het dan niet lekker vindt, houden we erover op.' En als ze het dan uiteindelijk tóch niet lekker vinden, jezelf betrappen op de gedachte: 'Huh? Lust je dat niet? Hoe dan?! Guilty En weet je dat je iets eigenlijk tot 12 keer toe moet proeven om iets lekker te gaan vinden?

5. Je waardeert fine dining

Fancy uit eten, of het fine dining, dan hebben we het over de etentjes waarbij er praktisch een hap op je bord ligt. Niet voor iedereen weggelegd. Waar sommige tafelgenoten misschien klagen, omdat ze honger hebben en liever zich vol steken, ben jij als foodie helemaal in je nopjes.

We eten dan gewoon langzamer,  zodat de smaakpapillen alles goed in zich op kunnen nemen en geloof ons, je geniet er écht van dan. Is ook ineens beter voor de spijsvertering, maar meestal niet voor de portemonnee.

6. Het liefst wil je gerechten delen

Helaas zitten er ook nadelen aan het zijn van een foodie, zo zijn keuzes maken in een restaurant wat moeilijker om te maken want alles lijkt wel lekker te zijn (onze ogen zijn dan ook standaard groter dan onze maag). De oplossing waar wij van genieten? Gerechten delen! Zo kan je van meerdere gerechten een beetje proeven en maak je optimaal gebruik van je smakenpalet. Plus: er wordt sowieso aan tafel gepraat over al dat lekker eten.

Binnenkort lees je een blog over onze geliefde uit eten adresjes. Stay tuned.

7. Je fotostream bestaat voornamelijk uit foto's van eten

Yep, als je door je foto's scrolt zie je regelmatig eten voorbij komen. Maar dat is toch logisch? Als je lekker gegeten hebt, moet je dat vastleggen, zodat je eraan herinnerd wordt en je niet vergeet wat er precies in zat.
Lien haar fotostream staat vol van eigen gerechtjes, gerechten voor de kippenkraam, gerechtjes die de moeite waard zijn om eens uit te proberen,... noem maar op.  Niet alle foto's zijn voor Instagram of Facebook, maar we kieken toch wel de foto's van onze weekextra's en het vast aanbod om jullie alvast te laten watertanden.

Het dresseren van een bord is ook wel erg belangrijk. het oog wil ook wel wat. Toegegeven, na een lange werkdag, zijn we vaak niet meer toe (na het koken voor onszelf) aan een picture perfect. Maar lekker gegeten, dat hebben we wel.

Jullie mogen ook steeds een foto doorsturen naar ons met jullie maaltijden met onze producten. En nee, dat hoeft net helemaal niet een picture perfect te zijn, want de beleving en het smullen aan tafel, dat is wat telt! (En beelden zeggen nog meer dan woorden).


We love food!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x