20 september 2024

Kip in de bento-/lunchbox

Elke dag gezonde en gevarieerde maaltijden samenstellen kan best een uitdaging zijn in de drukte van alle dag. We begrijpen het heel goed als je niet iedere ochtend veel tijd hebt om een lunchbox samen te stellen. Maar wat wellicht wel lukt: maak een lekkere mix tussen gezond en lekker door ook groenten toe te voegen aan de lunchbox! Dat kan door stukjes komkommer of tomaat toe te voegen, maar ook door groente te stoppen in een heerlijke eikipmuffin! Die kun je makkelijk van tevoren maken, invriezen en bevroren meegeven in de lunchbox. Wil je nog wat verder gaan? Maak dan guacamole-kipbootjes, mini-quiches, pastasalade, wraps,... Verdeel de muffins, wraps en quiches en iedereen heeft direct een lekker gevulde lunchbox!
Wij geven je alvast enkele recepten ter inspiratie.


Kippensoep met vermicelli (gewoon te bestellen en te koop bij Dimi's kipmobiel): heldere kippensoep met ABC vermicelli. Dit zorgt voor plezier als de kids de soep eten en op zoek gaan naar de letters van hun naam.
Wist je dat er ook bentoboxen bestaan met een soepcompartiment? En wij gebruiken een handige kleine voedselthermos voor een warm soepje in de winter terwijl we in de kippenkraam staan.

Meergranen(stok-)brood met gegrilde kip en worteltjes: 
1. Schil de worteltjes en snijd in flinterdunne lange reepjes met behulp van een mandoline of rasp ze. Of koop reeds geraspte worteltjes.
2. Bereid yoghurt-saus: snipper hiervoor 1 lente-uitje fijn. Schil zeste van 1 limoen en pers het sap bij de 1 el mayonaise en 1 el yoghurt. Doe de lente-uitjes en de limoenzeste erbij en roer goed. Breng op smaak met wat peper en zout. Upgraden: snipper wat koriander en wat munt fijn als je daar liefhebber van bent.
3. Snij gegrilde kippenborst van Dimi's kipmobiel in kleine schijfjes.
4. Snijd stukken stokbrood overlangs in twee en bestrijk één kant met de yoghurt-saus. Verdeel de worteltjes erover en schik de gegrilde kip erop. Werk af met wat fijngesnipperde rode peper of paprika, munt en/of koriander.

Omeletwrap met kip, champignons (1 omeletwrap):
1. Klop 1 volledig ei met twee eiwitten los in een kommetje en bak deze vervolgens als een platte omelet gaar in een koekenpan.
2. Leg de omelet op een bord en verdeel de rucola hier overheen.
3. Snijd kippenborst van Dimi's kipmobiel in lange repen en verdeel de kip over de rucola.
4. Snijd 50g kastanjechampignons in plakjes en bak deze met een beetje peper en zout tot ze slinken en bruin beginnen te kleuren. Verdeel de champignons over de kip.
5. Snijd 2 bosuitjes in ringetjes en verdeel ook deze over de kipfilet.
6. Verdeel 1 el chilisaus over alle ingrediënten op de wrap en rol de omelet vervolgens strak op. Snijd doormidden en serveer de omeletwraps direct of neem ze mee naar je werk in een afgesloten bakje. Koud smaken ze ook erg goed!

Eimuffin met kip en groentjes (2 muffins):
1. Bak een plakje bacon krokant in een pan. Breek daarna in stukjes.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 2 muffinvormpjes in de muffinvorm in (of gebruik een cupcakesvorm).
3. Klop 2 eieren los. Snijd 1/4 paprika en wat kip van Dimi's kipmobiel in kleine blokjes en snij wat verse peterselie fijn. Verdeel vervolgens de paprika, de kip, een klein handje doperwten, de stukjes bacon en de peterselie over de 2 muffinvormpjes. Giet hier het geklutste ei overheen en meng met een lepeltje door elkaar.
4. Zet de muffinvormpjes dan 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°.
Foto = bentobox

Fusilli met kip, appel en croutons (4p):
1. Kook 400g pasta beetgaar in gezouten water.
2.Versnijd 500g kippenborst of kippenvlees van de hele kip of kippenbillen van Dimi's kipmobiel in stukjes.
3. Meng 3 el mayonaise met 250 g Griekse yoghurt en 2 el kerriepoeder. Snij 2 grote boterhammen in vierkantjes en bak ze in een pan met 2 eetlepels olijfolie, kruid met peper en zout. Of koop je croutons naturel kant en klaar.
4. Hak wat bieslook fijn. Giet de pasta af en meng er het kerriesausje onder. Laat afkoelen.
5. Spoel 2 appels en snij ze in kleine blokjes. Meng de kippenblokjes en de appelblokjes onder de pasta. Werk af met de broodcroutons en de fijngesnipperde verse bieslook.

Mini quiches kruimeldeeg met kip, tomaat, olijf (4 mini quiches):
1. Verwarm de oven voor op 180° C. Snij uit 1 rol (kant en klaar) bladerdeeg 4 cirkels of vierkanten. Bestrijk 4 taartvormen (ø 12 cm) met boter en bestuif ze met bloem. Leg het deeg erin, snij overtollig deeg weg. Prik er met een vork gaatjes in.
2. Verdeel wat kip van Dimi's kipmobiel, wat gesneden olijven en kerstomaatjes over de vormen. Meng 2 eieren, 180 ml room en 1/2 teentje knoflook in een kom. Kruid met peper. Giet het mengsel over de taartjes. Werk af met wat fetakaas voor de liefhebbers. Bak de taartjes 15 à 20 minuten op 180°. Garneer eventueel met verse tijm.

Volkorenbrood Kipcurry: maak je eigen kipcurry met kip van Dimi's kipmobiel: pluis de kip, meng met mayonaise en currypoeder en beleg je volkoren boterham of broodje hiermee. Upgraden doe je met gekookt en geplet eitje, peterselie, appel, ananas,... Wat jij het lekkerst vindt onder de kipcurry.

Guacamole kipbootjes:  litte gem-blaadjes gevuld met een mengsel van guacamole en kip: trek wat kip van Dimi's kipmobiel uit elkaar met de hand en nog verder met een vork. Prak de avocado tot mousse en roer de kip door de avocado. Vul de blaadjes little gem met dit mengsel. Foto = bentobox

Nog meer lekkere ideetjes (ook combineerbaar met wraps, quinoa, pasta,...)

– Tapenade + tomaat + veldsla + kip

– Mango + cashewnoten + broccoli + kip

– Geroosterde paprika + (rauwe) courgette + pijnboompitten + kip

– Fetakaas + zoete aardappel + pompoenpitten + kip


Vind je dit lekkere lunchideetjes ? Deel het recept met vrienden en laat een positieve comment achter op onze Google review, Facebookpagina of Instagrampagina! Thx.

Kip  in de bento-/lunchbox

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x