14 juni 2024

Easy peasy meer groenten op je bord.

Groenten? Sommigen halen hun neus er echt voor op. Kids die geen groenten lusten? Of gewoon altijd te weinig groenten op je bord? Wij geven je hier alvast enkele ideetjes om uit te proberen.

  • Spaghetti courgetti: gebruik de helft volkoren pasta en de helft spaghetti courgetti. Zo heb je meteen een extra portie groente bij jouw spaghetti (bolognaise).

  • Spaghetti bolognaise zonder groenten? Verstop de groenten in de saus: maak je saus met alle groenten en de tomaten. Mix deze en voeg dan pas het gebakken kippengehakt toe. Et voila, saus zonder (zichtbare) groenten

  • Bloemkool of broccoli rijst: vul je gewone volkoren rijst aan met geraspte bloemkool of broccoli. Dit kan je makkelijk kopen in de supermarkt.
  • Puree met groenten: maak puree met extra groenten, zoals wortels, erwtjes, spruitjes, pastinaak of boerenkool. Durf ook meerderen groentesoorten samen onder de puree mengen. Neem ook zeker een kijkje op de seizoenskalender voor inspiratie. Goedkoper, beter voor het milieu en smaakvoller!
  • Groenten + frietjes: ook frietjes kan je aanvullen met groentefrietjes. Bijvoorbeeld de helft gewone frietjes en de helft wortel-, pastinaak- of knolselderfrietjes.
  • Voor kinderen kan het heel fijn zijn als er keuze is. Biedt bij voorkeur minstens 2 verschillende soorten groenten aan, waarvan hij of zij er 1 kent. Waarschijnlijk zal de bekende groente als eerste gegeten worden en is er minder spanning om de andere groente te proeven. Onthoud bovendien dat het soms tot wel 15x kan duren voordat een nieuwe groente geaccepteerd wordt. Geef dus niet op als je zoon of dochter iets al 3x heeft geweigerd en probeer de positieve dingen te benadrukken, bijvoorbeeld wanneer er toch een mini hapje geproefd is.
  • Macaroni met kip a la Sandra Bekkari: de veggie macaroni van Sandra Bekkari is een heerlijke maaltijd boordevol groenten die je makkelijk naar jouw hand kan zetten. Wist je dat de kaassaus op basis van courgette is? Kies de groenten die jij of je kind lekker vinden, voeg onze La Belle Flamande kip toe en je hebt weer een maaltijd vol groenten en kip.
    Veggie macaroni – Nooit meer diëten (nooitmeerdieten.be) maar dan met kip
  • Ook als ontbijt en in de lunchbox kan je groenten gebruiken. Meer ideetjes lees je in een volgende blog 'Kip als ontbijt of in de lunchbox'.




Easy peasy meer groenten op je bord.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x