1 juni 2024

Geglaceerde ovengroenten

Ingrediënten 4p

4 wortelen

2 gele wortelen

2 rode wortelen

2 grote zoete aardappelen

1  ui

honing

olijfolie

balsamicocrème

peper & zout


Bereiding

1. Boen de wortelen goed schoon, dan hoef je niet te schillen. Snij het loof kort boven de wortelen af. Pel  de  ui en maak de lagen los zodat je schelpjes hebt. Schil de zoete aardappelen.  

2. Snij de wortelen in de lengte doormidden. Snij de zoete aardappelen ook in de lengte door zodat je even grote en dikke stukken krijgt zoals de wortelen. Dat is makkelijker voor de gaartijd. Verwarm de oven op 180° a 200°  op hetelucht stand. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Of gebruik een grote ovenschotel. Leg de wortelen samen met de ui en zoete aardappelen op de bakplaat. Overgiet met olijfolie zodat alle groenten goed door elkaar gehusseld worden in de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak de traybake in de oven gedurende 15 minuten. (Hou een oogje in het zeil want elke oven werkt anders en gaartijden kunnen daardoor afwijken). Besprenkel met honing en laat nog 5 a 10 minuten verder bakken. Om de gaarheid te controleren kan je met een prikker of punt van een mesje even prikken en voelen hoe gaar ze zijn.

3. Werk af met wat balsamicocrème over de groenten als je dit lekker vindt. Serveer samen met de La belle flamande kip. Smakelijk!


Ook lekker gekruid met ras-el-hanout!




Geglaceerde ovengroenten

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x